5 Amazing Things to Do in Ba Na Hills - Vietnam

3 March 2019 Hòa Vang, Da Nang, Vietnam

Golden Bridge Ba Na Hills
Golden Bridge Ba Na Hills
Have been to Europe before? or wanna experience European atmosphere on budget? Then you should definitely visit Ba Na Hills Vietnam. 😁

Before reading thoroughly, you may also interested to know how do I travel on budget

Sun World Ba Na Hills, located in 93 Nguyen Van Linh, Hai Chau District, Da Nang City Vietnam, is a top recreational and entertainment complex of Sun Group in Vietnam since it was first opened for public in June 2018. This hills  have recently gone viral through social media such as instagram, twitter and facebook and it has become everyone’s bucket list to visit. To be honest, I never plan to visit this stunning place, never until I arrange my itinerary to Vietnam and found out about it through a post on Instagram. Thanks to Instagram for bringing me haha. 

What’s Inside Ba Na Hills?

So, There are 49 spots inside this hills and you can spend a whole day exploring every corner with only using one entrance ticket, which you can simply purchase in the front counter. With this ticket, you can explore the whole parts inside the hills even using the cable cars from one point to another for free.
Ba Na Hills Cable Cars
Ba Na Hills Cable Cars
Well, I'm not a good photographer, but I did capture some photos during my visit in Ba Na Hills. Firstly, I cannot stop getting amazed of the beauty inside this hills. I keep wondering who is the genius person came up with this brilliant idea establishing this wonderful place. Spending 700.000 VND or around 30$ to explore inside this hills is beyond worthy. And I'm going to explain why. 

  1. Experiencing Europe atmosphere
One side of French Village
One side of French Village
Number one, you can feel as you were in Europe when you come to Ba Na Hills. One of the spots is called French Village, which is really designed in European way. This village reappears a classical and romantic France with unique architectural works such as square, church, town, village, hotel etc where you can come back to the past and experience poetic and fine living space of one of the world oldest countries.
Leaving Ga Louvre Station
Leaving Ga Louvre Station
  1. Enjoying a beautiful view from cable cars
The cable car system will not just help you moving from one spot to another but also offering you the very beautiful view from the top. There are more than 5 cable car routes manufactured including the funicular system that can bring you through the hills, contemplating the whole primitive forest and traveling freely by hiking train, which completed with 11 stations for both transportation types. 
Cable car ba na hills
Me in the cable car
  1. Testing your adrenaline in Fantasy World
Another interesting thing to do here is entering the Fantasy Park. There are so many type of games to try inside, started from scientific to horrific one haha. I did enjoy the theater performance and try the flying chairs, hunting ghost, climbing rock, watching 3D movies and jussaric world. 

~ a kind of stiff person trying a climbing rock will definetly be very exhausted. So, when I tried it, I honestly wanted to cry lifting my 48 kg body up hahaha. Perhaps I dont do physical exercise a lot thats why my tiny body feels really heavy. My advice, dont try it if you dont used to it~🤣
Climbing rock in Fantasy Park
Climbing rock in Fantasy Park
  1. Driving Alpine Coaster
Once you visit this hills, its a must for you to try the alpine coaster. This is being one of the strong feeling games mostly selected by the tourist at Sun World Ba Na Hills. Its really worth trying haha
PS. Dont mind if you have to take a very long queue for it 😁
Alpine coaster Ba Na Hills ~ photo by Ba Na Hills
Alpine coaster Ba Na Hills ~ photo by Ba Na Hills
  1. Selfie or Groupie in Golden Bridge
The golden bridge Ba Na Hills, located at the altitude of 1,414 m over the sea water level, creates a strong impression with daring design and shape of two hands rising up from the mountain wall. Appearing from the beginning of June 2018, Golden Bridge becomes an international conquering phenomenon obtaining many compliments from across the globe.
Selfie at the Golden Bridge Ba Na Hills
Selfie at the Golden Bridge Ba Na Hills
When the best time to go there?
If you are interested to visit this hills, I would not recommend you to go there in peak seasons or in holiday seasons where it will be flooded by humans haha. Also, I do want you to know that some of the spots such as Silver Bridge (that will challenge the golden bridge), Ravenstone Castle, and some hotels are still under construction and will be opened in the end of 2019 or in the early of 2020. So, before going there you might want to consider waiting for those spots open. 😊
The Prince and the Princess of Sun World Ba Na Hills
The Prince and the Princess of Sun World Ba Na Hills
Hoping you enjoy this article and having a question regarding Ba Na Hills, kindly leave your comment in the following box. ☺️

22 comments

  1. sepertinya font blog ini perlu dikasi minum susu biar bisa besar sedikit. font terlalu kecil menyulitkan kita membacanya padahal bahasan soal ba na hills vietnam ini menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih sarannya kak,, akan saya aplikasikan hehehe

      Delete
  2. sempat mau ke ba na hills ini tapi ragu-ragu gegara trauma dengan colmar village yg di kuala lumpur. is it really worth to see atau seperti katamu kalau mau liat sekilas penampakan kota2 eropa dan untuk yg sudah ke eropa bakalan kecewa berat dgn ba na hills?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dari pengalaman kemarin, sy bisa bilang its 100% worth of visit hehe. Ke sana aja kak dijamin gak akan kecewa hehehe.

      Delete
    2. Oya, saya jadi bertanya-tanya, seperti yang ditanyakan Kak Lia. Kalau buat mereka yang sudah pernah ke Eropa (seperti Kak Lia), apakah tidak akan kecewa? Sudah pernah dapat infonya, belum, Idaa? :)

      Delete
    3. Kalau info dari dri mereka yang sudah pernh ke eropa terus ke Ba Na Hills, jujur sy belum pernh dapat kak yang bilang kecewa hehe.

      Meskipun saya belum pernah ke Eropa sana, tapi satu hal yang bisa saya bilang bahwa di Ba Na Hills itu suasana Eropa di atas gunung jadi selain bisa merasakan sensasi kota juga bisa merasakan sensasi alam. ))

      Delete
  3. Wow...number 3-Hunting Ghost...If I play that, I am afraid people will catch me wrong. HaHahahaha..you know what I mean..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh my god, I didnt even think that way hahahahahah

      Delete
  4. Kerennya diiiih. Suasana Eropa di Vietnam. Wow. Pasti Idaa punya banyak koleksi foto nih selama main di sana. Kece-kece begini pemandangannyaaaa. Wowww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fotonya lumayan kak hehe.

      Iyaa kak, sumpah kece sekali pemandangannya ))

      Delete
  5. Selalu menarik menyaksikan ide dan kreatifitas dipadukan budget yang besar menciptakan destinasi wisata sebesar ini. Konsep wisata buatan manusia dan perpaduan alam yang indah dalam sebuah harmoni

    ReplyDelete
  6. Wah keren, keren. Jadi pengen ke sana juga. Aku tak habis pikir kalo ada yang begini di Vietnam. Mantaplah haha

    ReplyDelete
  7. Wahh keren, saya oaling senang coba hal2 yang memacu adrenalin kak, dan ada banyak yang seperti itu di tulisan ini.

    Btw kak, gambarnya kok lama.baru terbuka semua, kayak berat blognya

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyya keren sekali. harus masuk di bucket list hehe.

      oh yah, terimakasih yah infonya ))

      Delete
  8. Keren banget ya!! Emang beneran kayak di Europe. Itu foto kamu yang di jembatan juga keren.

    ReplyDelete
  9. lah? komen saya tadi ternyata belum masuk ya? hahaha

    saya hanya mau menyoroti ide membuat postingan dalam dua bahasa atau bilingual.
    menarik sih, cuma terus terang buat saya agak merepotkan karena selang-seling itu.

    mungkin bisa dicoba bilingualnya dipisah per tulisan saja.
    misalnya di bagian awal semua bahasa Indonesia sampai habis, setelah itu baru bahasa Inggris sampai habis.

    biar yang baca juga sekalian baca sesuai bahasa yang dia pilih, tidak lompat-lompat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih sarannya kak, akan saya pertimbangkan hehehe.

      Delete
    2. Wiih belum pernah ke Ba Na Hills walau sudah pernah ke Vietnam. Waktu itu karena keterbatasan waktu, hanya sempat ke HCM dan sekitarnya saja :(

      Kalau ada waktu lagi, pingin bisa ke sana sana lagi dan eksplorasi lebih banyak. Saya sebenarnya tertarik ke Vietnam Utara, katanya budayanya lebih unik.

      Delete
    3. kemarin sempat ke ho chi minh juga. Dan lebih ramai dibanding di Da Nang. Begitupun dengan harga barang di ho chi minh lebih mahal dibanding di Da Nang, mungkin karena ho chi minh sudah sangat terkenal di kalangan turis dan juga lokasinya cukup dekat dari cambodia hehe ))

      Delete
  10. Cantiknya yaa Vietnam :) jadi pengen liburan ke sana bareng keluarga. Mesti nabung dan bikin passport nih dari sekarang. Hihihi

    ReplyDelete
  11. Mantap nih jalan-jalannya udah sampe le Vietnam. Saya seumur-umur belum pernah ke LN jadi selalu takjub baca cerita perjalanan kayak gini. Btw keren banget pemandangan Ba na na Hillsnya. Jadi pengen juga deh bisa jalan-jalan ke sana, hehe

    ReplyDelete

Thank you for reading, please leave a comment! ^^

Latest Instagrams

© Sluggish🐌journey. Design by FCD.